Badkamer betegelen, wat zijn de kosten?

Mike avatar

Mike op 28-01-2016

De badkamer betegelen. Veel mensen vragen zich af hoeveel het ongeveer kost om de badkamer te laten betegelen door een professionele tegelzetter. In dit artikel geven we een indicatie wat het tegelen van de badkamer gemiddeld kost. Lees snel verder!

Badkamer betegelen

Badkamer tegelen kosten

Natuurlijk wil ook jij de badkamer zo goedkoop mogelijk laten betegelen. Wanneer je zelf vrij handig bent kun je flink besparen op de kosten om de badkamer te betegelen, maar niet iedereen is in staat om dit specialistische klusje te klaren. Dan is het goed om te weten waar de belangrijkste kosten zich in vormen wanneer het gaat om badkamers tegelen. Zaken waar de kostprijs van het tegelwerk mede van afhankelijk is:

 • De tegels (maat, vorm, kwaliteit, prijs)
 • Materiaal van de tegels (keramische tegels zijn bijvoorbeeld voordeliger dan natuursteen tegels)
 • Legmotief (schuin, patronen, verband)
 • Het oppervlak (het aantal m² wat betegeld gaat worden)
 • De ruimte (een tegelwand is makkelijker te betegelen dan een klein toilet)
 • Zelf doen of uitbesteden aan een vakman.
 •  

  Voorbeeld kosten badkamer tegelen

  Hieronder volgt een voorbeeldberekening per m² tegelwerk:

  Loon van de tegelzetter: € 20 - € 40

  Kosten badkamer tegels: € 10 - € 60

  Kosten als lijm, voegkit etc: € 5 - € 15

  Totale kosten (min - max) € 35 - € 115

  Besparen op badkamer laten tegelen

  De grootste kostenpost vormt zich dan ook in het soort tegels en de kosten voor de tegelzetter. Zoals je ziet lopen deze laatste kosten nogal uiteen. Wanneer het om 10 m² tegelwerk gaat kun je makkelijk € 200,- besparen op de kosten van een professionele tegelzetter. De voordeligste tegelzetter vind je door meerdere vaklui met elkaar te vergelijken voordat je een definitieve vakman de klus laat uitvoeren. Daarnaast vinden tegelzetters het altijd fijn wanneer je zelf al voorbereidende werkzaamheden uitvoert. Zo kunnen zij de klus sneller klaren en jij nog meer besparen op de badkamer tegel kosten!


  Laat een reactie achter, vinden we leuk!