Beleving van tegels in huis

Mike avatar

Mike op 09-05-2014

Er zijn vele verschillende soorten tegels. Ze verschillen in kleur, patroon en afmeting. Maar wist u dat de tegel eigenlijk constant in ontwikkeling is? Tegels in huis hebben een zekere invloed op de ambiance van een ruimte en daarom is het ook belangrijk dat er een juiste ambiance wordt benadrukt. Het is van belang om te weten welke tegels het beste passen bij de ruimte en ambiance die u er wilt uitstralen.

beleving van tegels

De belevenissen van een tegel

In de beleving van een ruimte in huis met tegels zijn er verschillende aspecten die een rol spelen. We kunnen deze aspecten onderverdelen in een aantal factoren:

Kleur
De kleur van een tegel is voor vele erg belangrijk. Tegels zijn dan ook in ontzettend veel verschillende kleuren beschikbaar. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een tegel die door middel van bepaalde technieken verschillende kleuren heeft maar toch een natuurlijke uitstraling behoudt. De natuurlijke uitstraling zorgt voor een rustige ambiance in de ruimte.

Vorm & formaat
Het formaat en de vorm van tegels kan op vele verschillende manieren worden gerealiseerd. Tegels kunnen zelfs precies op maat worden gemaakt waarbij bijna alle formaten wel tot de optie behoren. Zo zijn er natuurlijk de vierkante tegels, maar ook rechthoekige of zelf mozaïek tegels.

Oppervlakte
De oppervlakte van de tegel bepaald ook mee in het uiteindelijke karakter van de tegel. Tegels kunnen op vele verschillende manieren worden bewerkt. Van glanzend en glad tot robuust en met reliëf.

Patroon
De tegel met een patroon is tegenwoordig ontzettend populair. Door te werken met tegels met patronen kan een extra dimensie worden gegeven aan de ruimte. Het is wel verstandig om rekening te houden met het feit dat tegels met een patroon in kleine ruimtes snel erg druk kunnen overkomen.

Tegelzetters vergelijken

Door meerdere offertes te vergelijken van verschillende tegelzetters binnen uw regio kunt u behoorlijk in kosten besparen. U bent op deze manier in staat gemakkelijk te vergelijken op prijs en kwaliteit.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!