Legverbanden, welke zijn er?

Mike avatar

Mike op 22-02-2016

Er zijn verschillende soorten bestratings- en legverbanden welke toepasbaar zijn bij verschillende situaties. Ontdek welke verbanden er precies zijn en wanneer je ze toepast. Lees snel verder!

Legverband tegels

Soorten legverbanden

Een bestratings- of legverband zorgt er voor dat tegels en stenen stevig blijven liggen en gewicht kunnen dragen. Vaak wordt er dan ook nog gebruikt van opsluitbanden zodat de tegels en stenen helemaal nergens heen kunnen. De bekendste legverbanden zijn:

 • Wildverband
 • Keperverband
 • Visgraatverband
 • Elleboogverband
 • Halfsteensverband
 • Blokverband
 •  

  Bestratingsverband voor oprit

  Een oprit heeft een sterk legverband nodig. Er komt namelijk nogal wat gewicht op te staan iedere dag. Niet alle bestratingsverbanden zijn hiervoor geschikt. Je maakt dan ook het beste gebruik van een keper- of elleboogverband.

  Legverband voor terras

  Voor het terras heb je keuze uit alle soorten legverbanden alleen moet je er rekening mee houden dat moeilijker te leggen verbanden en/of verbanden waar veel gebruik wordt gemaakt van 'unieke' tegels of stenen (bijv. door deze op maat te maken) een grotere investering vragen dan verbanden die recht gelegd kunnen worden en/of waarbij de tegels grotendeels in tact blijven. Voorbeelden van dit soort 'goedkopere' legverbanden zijn volsteens-, halfsteens- of blokverbanden.

  Tuinpad betegelen

  Ook voor het tuinpad heb je voldoende keuze al zijn een halfsteensverband of visgraatverband de beste opties. Deze ogen namelijk rustig en zijn erg stevig. Met opsluitbanden zorg je er voor dat het tuinpad netjes op z'n plek blijft liggen.

  Speciale patronen

  Wanneer je echt iets unieks wilt kan een tegelzetter of stratenmaker toveren met tegels en stenen. Met fantasie is er een hoop mogelijk en een goede vakman verstaat zijn vak en maakt er kunst van.

  Wat dan wel goed is om te weten is dat je gemakkelijk kunt besparen op de arbeidskosten van een professional. Onderling hanteren zij namelijk uiteenlopende prijzen voor hun diensten. Door meerdere firma's met elkaar te vergelijken verzeker je jezelf van de voordeligste prijs. De besparing die je met zo'n vergelijking kunt maken kan al gauw oplopen tot wel 40%.

  Vergelijken loont dan ook altijd!


  Laat een reactie achter, vinden we leuk!