Leuke decoratie tegels? Wat dacht u van de metrotegel

Mike avatar

Mike op 28-11-2014

U kent ze vast wel, de klassieke witte metrotegels. Ze werden voor het eerst gebruikt in de Franse metro. Waarvoor ze speciaal ontworpen zijn omdat ze goed het licht verspreiden in donkere ruimtes, zoals natuurlijk metrotunnels. Snel daarna werden de tegels ook gebruikt in restaurant keukens en slagers vanwege de hygiëne en daarna begonnen we ze ook terug te zien in normale huishoudens waar ze nu niet meer weg te denken zijn uit de keuken en badkamer.

Tegel met veel voordelen

De tegels worden gemaakt van klei en voorzien van een glanzende glazuren laag nadat ze gebakken zijn. De rechthoekige tegel heeft een afmeting van 7,5 bij 15cm of 10 bij 20cm en herkenbaar dankzij de afhellende rand. De tegel was voorheen alleen te verkrijgen in een witte kleur. Tegenwoordig zien we de tegel ook in vele andere verschillende kleuren. Qua uitstraling kunt u met de tegel alle kanten uit: modern, klassiek, landelijk of retro, het is allemaal mogelijk met de metrotegel.
 
Decoratie met metrotegel
U kunt er voor kiezen om een hele muur te betegelen, dit zorgt voor een elegante uitstraling. Maar door bijvoorbeeld bepaalde gedeeltes van een muur te betegelen of de metrotegel te combineren met een andere soort tegel, kunt u een leuke en speelse uitstraling creëren. De tegels zijn uiterst duurzaam, zeer onderhoudsvriendelijk, hittebestendig en daarnaast ook nog eens helemaal niet zo duur.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!