Tegels in de badkamer; rust en accenten

Mike avatar

Mike op 23-06-2014

Tegels worden al eeuwen lang in badkamers geplaatst. Ze zijn makkelijk schoon te houden en zorgen voor een ruimtelijk effect. Maar door voor bepaalde tegels te kiezen kunt u ook rust of juist leuke accenten creëren. Hieronder bespreken we hoe.

Badkamer tegels rust

Rust creëren

Om rust te creëren in de badkamer kunt u er het beste voor kiezen om met één kleur tegel te werken. Om saaiheid te voorkomen kunt u met verschillende formaten werken. Kies bijvoorbeeld voor 60×60cm op de vloer en voor 30×60cm in combinatie met strooktegels van 5/10/15×60 cm op de wand. Hiervoor worden vaak series op de markt gebracht, zoals bijvoorbeeld de nieuwe serie Terra. Vier verschillende tinten die in alle vijf genoemde formaten leverbaar zijn, zowel in matte als semi gepolijste uitvoering.

Accenten in de badkamer

In de badkamer of op het toilet wordt als basistegel vaak uitgegaan van een witte of licht kleurige wandtegel in een matte of glans uitvoering. Door juist kleine accenten in afwijkende kleuren te gebruiken, kunt u de ruimte van een frisse leuke uitstraling voorzien. U kunt hierbij denken aan strooktegels of mozaïeken op bijvoorbeeld de bad- of toiletombouw, of de achterwand in de douchecabine in dezelfde kleur als de vloertegels. Ook het doortrekken van de vloertegel op de wand van de badkamer geeft een leuk effect. En voor een achterwand met meer contrast geeft wit sanitair een prachtig resultaat.

Bent u op zoek naar een tegelzetter die rust of accenten in uw badkamer kan creëren?

Dan raden we u aan om meerdere tegelzetter offertes aan te vragen en deze na ontvangst met elkaar te vergelijken. Zo kunt u namelijk flink in kosten besparen en daarnaast eenvoudig kiezen voor de tegelzetter met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!