Tegelsnijder voor de doe-het-zelver

Mike avatar

Mike op 05-10-2015

Bosch heeft met zijn PTC 470 en PTC 640 voor een revolutie gezorgd qua tegelsnijders voor de doe-het-zelver. Deze handmatige tegelsnijders zijn ontworpen om het gebruiksgemak te bedienen en zeer precieze werkresultaten neer te zetten. Hiermee onderscheiden de handmatige tegelsnijders PTC 470 en PTC 640 zich van de concurrentie. De tegelsnijders van Bosch zijn sinds begin dit jaar in de bouwmarkt verkrijgbaar.

Tegelsnijder

Tegelsnijders voor precisie werk

De tegelsnijders van Bosch zijn geschikt voor het breken van keramiek muur- en vloertegels tot een dikte van circa 12 millimeter. Doe-het-zelvers kunnen met veel precisie in één stap tegels uitlijnen en breken. Het apparaat hoeft niet te worden aangepast en ook hoeft de tegel niet uit de tegelsnijder verwijderd te worden na het uitlijnen. Met een klemsysteem wordt de tegel stevig op z'n plaats gehouden op het steunvlak. Het uitlijnen gebeurt aan de hand van een snijwiel in hardmetaal met een titanium coating, waardoor een precieze breking van de tegel gegarandeerd is. Tevens zorgt dit voor een langere levensduur van het gereedschap.

De Bosch PTC 470 tegelsnijder verschilt feitelijk maar op één vlak van de PTC 640 tegelsnijder: de 470 is geschikt voor tegels tot 470 millimeter lang, de PTC 640 voor tegels tot 640 millimeter. De werking van beide apparaten is verder wel geheel hetzelfde.

Robuust apparaat, compact design

Zowel recht, als diagonaal snijden is met beide tegelsnijders eenvoudig, snel en accuraat. Een schaal op de liniaal en geleidingsrail zorgen voor snijwerk wat op de millimeter nauwkeurig is. De 45 graden-hoekstop maakt diagonaal snijden mogelijk.

Qua ontwerp zijn de tegelsnijders zeer compact en robuust. De aluminium basisplaat is uitgerust met rubberen voetjes, waardoor de tegelsnijders zeer stabiel staan en niet wegglijden tijdens het gebruik.

Met hun gewichten van respectievelijk 7,4 en 9,1 kilogram zijn de tegelsnijders relatief makkelijk te transporteren en Bosch heeft extra meegedacht want beide apparaten zijn uitgerust met handige handgrepen. Overigens worden de bewegende onderdelen beschermd door een transportveiligheidsslot.

Oplossing voor de niet-doe-het-zelver

De echte doe-het-zelver zal beide tegelsnijders met veel gejuich onthalen, maar wat als je zelf niet zo handig bent en tegels snijden en laten zetten liever uitbesteed aan een professional?

Bedenk dan dat u flink kunt besparen op de kosten voor tegels snijden en tegels laten zetten. Veel tegelzetters verschillen namelijk behoorlijk van prijs. Door meerdere experts met elkaar te vergelijken komt u vanzelf op de voor u meest gunstige vakman en kunt u op deze wijze gemakkelijk besparen op de (arbeids)kosten. Soms kan deze besparing oplopen tot wel 40 procent, waardoor vergelijken altijd loont!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!