Tips voor het plaatsen van tegelformaat 30x60

Mike avatar

Mike op 16-06-2014

Het tegelformaat 30×60 is zeer populair. In dit artikel twee korte tips voor het plaatsen van tegels met dit formaat.

tegels 30x60 formaat

Voor wanden

In toiletten en badkamers zien we ontzettend vaak tegels gezaagd op 30x60 formaat. Dit komt omdat met een wat grotere tegel zoals bij dit formaat de ruimte groter lijkt, doordat er minder voegen worden gecreëerd. Om het ruimtelijk effect nog meer te versterken kunt u de tegels het beste liggend recht boven elkaar plaatsen. Dit komt omdat op deze manier de wanden nog breder en langer lijken. Grote rechthoekige moet u nooit in halfsteens verband plaatsen. Hieronder leggen we uit waarom.

Voor vloeren

In het geval van een vloer zien we vaak dat tegels met een 30x60 afmeting in wildverband worden gelegd. Dit heeft naast dat het veel natuurlijker en speelser oogt nog een belangrijk voordeel. Iedere tegel heeft namelijk een lichtelijke kromming als gevolg van trekspanning nadat een tegel uit de oven komt, dit geldt overigens voor alle geproduceerde vloer- en wandtegels. Op het moment dat u de tegels in halfsteens verband legt, dan wordt telkens het hoogste punt van de ene tegel bij het laagste punt van de andere tegel gelegd, waardoor de kans op zogenaamde 'stekende' tegels groter wordt. Om dit dus te vermeiden kunt u de tegels het best in wildverband of op 1/3 van elkaar leggen.

Wilt u tegels laten plaatsen?

Het is dan aan te raden om meerder tegelzetter offertes aan te vragen en deze vervolgens met elkaar te vergelijken. Op deze manier bent u eenvoudig in staat om te kiezen voor een tegelzetter met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!