Vloertegels als wandtegels gebruiken?

Mike avatar

Mike op 30-10-2015

Vloertegels zijn voor vloeren, wandtegels zijn voor wanden. Klinkt logisch, maar doe eens gek en kies voor vloertegels als wandtegels! Waarom? Lees snel verder.

Vloertegels tegen wand

Vloertegels als wandtegels

Veel mensen denken er in eerste instantie niet bij na, maar vloertegels kunnen prima tegen een wand bevestigd worden. Dit gegeven zorgt opeens voor een breed scala aan mogelijkheden. U kunt naar hartenlust combineren en integreren wanneer u kiest voor vloertegels als wandtegels.

Een mooi voorbeeld hiervan is om de vloertegels die momenteel gebruikt worden voor de vloer door te laten lopen op de wand. Op deze wijze versmelt de vloer als het ware met de wand, wat voor een mooi effect zorgt.

Wanneer u er voor kiest om voor zowel de wanden als de vloer, dezelfde tegels te gebruiken, houdt u dan rekening met het gebruik van kleuren. Donkere kleuren zullen de ruimte kleiner doen lijken, lichte kleuren of wit maakt een ruimte optisch groter. Door slim te spelen met verschillende tegels en eventueel verschillende kleuren brengt u vrij eenvoudig diepte en ruimte aan in de ruimte.

Let op!

Vloertegels kunnen alleen als wandtegels gebruikt worden wanneer u rekening houdt met de lijmsoort die u gebruikt. Vloertegels zijn immers zwaarder dan gewone wandtegels en vragen daarom ook om een andere montage. Hierom is het ook niet verstandig om zware vloertegels tegen een dunne gipswand te bevestigen.

Een tegel specialist kan u over het gebruik van vloertegels als wandtegels uitgebreid informeren. Houdt u er dan wel rekening mee dat de ene specialist de andere niet is. Onderlinge prijzen kunnen aanzienlijk verschillen en daarom loont het om vaklui met elkaar te vergelijken. In sommige gevallen kan een simpele vergelijking u een besparing opleveren tot wel 40%.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!