Chapewerken

Een chape is een dekvloer, dit woord is overgenomen vanuit het Frans en wordt vooral gebruikt in Vlaanderen. Een dekvloer wordt aangelegd op de onderliggende draagvloer om oneffenheden glad te strijken, een vloer op een gewenst peil te brengen of niveauverschillen te overbruggen.

Chapewerken

Soorten chapewerken

Er zijn verschillende soorten dekvloeren, het verschil zit hem in het bindmiddel waarmee ze gemaakt worden. Zo zijn er bitumen, kunsthars, anhydriet en cementen dekvloeren.

Cementdekvloer

De meest voorkomende dekvloer is de cementdekvloer, dit omdat deze dekvloer hydraulisch is. Hierdoor reageert het met water waarna het verhardt en bestanddelen gevormd worden die hierna niet meer in water kunnen oplossen. Ze zijn dus niet vochtgevoelig en hun sterkte en stijfheid blijft, ook onder invloed van vocht.

Als een cementdekvloer is gelegd is hij ook meteen klaar, geen nawerken zoals schuren of polijsten. Het enige wat eventueel nog moet gebeuren is egaliseren. Egalisatie is dan ook meteen een reden waarom u zou kunnen kiezen voor een cementdekvloer.

Anhydriet gietvloer

Dit is een alternatief voor de cementdekvloer. Deze gietvloer is een betonachtige dekvloer op basis van gips. Enkele verschillen tussen de cementdekvloer en de anhydriet gietvloer is dat een cementdekvloer goed bestand is tegen water, de anhydriet gietvloer is dit niet. De anhydriet gietvloer verhardt zonder vormveranderingen, de cementdekvloer krimpt aanzienlijk.

Een anhydriet gietvloer is altijd zo goed als waterpas terwijl de cementvloer ook op afschot kan worden aangebracht. Daarom worden er bij grote bedrijfspanden vaak gekozen voor een anhydriet gietvloer, er hoeft geen nawerk te worden verricht. Als u een vloer zoekt met een hoge vochtbelasting of hoge slijtvastheid kunt u beter kiezen voor de cementdekvloer, bij nieuwbouw, aanbouw of verbouw wordt ook altijd gekozen voor een cementdekvloer.

Chapewerkers vergelijken

Op zoek naar een chape? Vraag hier geheel vrijblijvend meerdere offertes aan en vergelijk chapewerkers in prijs en kwaliteit. Op deze manier kunt u aanzienlijk besparen op uw dekvloer!

Het aanvragen van chapewerk offertes is geheel gratis en vrijblijvend en bovendien snel en gemakkelijk!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze tegelzetters bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde tegelzetters.
Omdat u van meerdere tegelzetters (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw tegelzet-klus!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een tegelzetter. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.