Laminaat leggen

Laminaat is een composiet plaatmateriaal dat is opgebouwd uit verschillende laagjes. Qua uiterlijk en eigenschappen is het redelijk vergelijkbaar met parket, al zijn er duidelijke verschillen tussen de twee.

Laminaat leggen
Er is verschil in kwaliteit van laminaat, dit wordt aangeduid met nummers tussen de 21 en 34, hoe hoger het nummer des te beter de kwaliteit. Het verschil zit hem in slijtlaag, deze zijn dan dikker waardoor de levensduur verlengd wordt. Als u ervoor kiest om uw laminaat zelf te leggen hebben wij een handig stappen schema gemaakt dat u hopelijk een handje helpt. Laminaat is erg milieuvriendelijk en makkelijk in onderhoud.

Laminaat plaatsen

Als eerste gaat u de ondergrond voorbereiden, zorg ervoor dat de ondergrond droog en vlak is. Een cementdekvloer is aan te raden om als dekvloer te gebruiken. Dit omdat egalisatie van uw dekvloer noodzakelijk is. Om te verzekeren dat uw vloer droog blijft, bedekt u de ondergrond met vochtwerende folie, ondervloerfolie. Deze rolt u in banen over de vloer en plakt u af met dampdichte tape.

Ondervloer

Als u dat heeft gedaan plaatst u een ondervloer, deze bevordert de egalisatie en geluidsdemping. Een ondervloer bestaat uit polystyreen of polyetheen, dit is afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Ook moet u uw laminaat de tijd geven te acclimatiseren, leg de verpakte laminaatplanken een aantal dagen van te voren al in de ruimte waar u deze wilt leggen. Zo vermijdt u dat deze planken gaan uitzetten of krimpen als ze gelegd zijn.

Planken plaatsen

Als dit gebeurd is kunt u de laminaatplanken plaatsen, deze zijn voorzien van een tand- en groef waardoor u deze aan elkaar kunt klikken. Tik ze met een hamer aan zodat ze goed aansluiten. Controleer ook elke plank op beschadigingen. Als u het complete oppervlak heeft gelegd is het tijd voor de afwerking, u plaats nu plinten om de voegen onzichtbaar te maken. Rondom verwarmingsbuizen kunt u afwerkstukken plaatsen die hiervoor speciaal ontworpen zijn.

Vloer leggers vergelijken

Uiteraard kunt u ook een professional laten komen om u vloer te voorzien van perfect gelegd laminaat. U kunt hiervoor gratis ons formulier invullen, onze vloerders zullen u dan een op maat gemaakt offerte sturen. Op deze manier kunt u vergelijken in prijs en kwaliteit. U kunt op deze manier flink besparen op het laten leggen van uw laminaat!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze tegelzetters bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde tegelzetters.
Omdat u van meerdere tegelzetters (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw tegelzet-klus!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een tegelzetter. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.