Vloer egaliseren

Voordat u een vloer kan afwerken met tegels, natuursteen, parket, beton of een ander soort afwerkingsmateriaal, zult u eerst de ondergrond perfect glad moeten maken. Dit egaliseren moet u zo secuur mogelijk doen zodat u achteraf geen spijt krijgt en met een scheve vloer zit vol loslatende tegels.

Vloer egaliseren

Voorbereidend werk

Voordat u kunt egaliseren moet u de ondergrond eerst voorbereiden, dit doet u door eerst schoon te maken met een stofzuiger. Een betonnen ondervloer maakt u droog en stofvrij. Als u een al betegelde vloer opnieuw wilt egaliseren dient u deze eerst vetvrij te maken met een ontvettingsmiddel. Vul de diepere scheuren en gaten eerst met een plamuurmiddel.

Als u dit heeft gedaan brengt u het voorstrijkmiddel, ook wel primer genoemd, aan op de ondergrond. Op deze manier wordt voorkomen dat de ondergrond een zuigeffect zal uitoefenen op het egaliseercement.

Vervolgens dient u nog het vloeroppervlak op te meten om erachter te komen hoeveel egaliseermiddel u nodig heeft. Een richtlijn die u kunt aanhouden is 3 kilo per vierkante meter.

Egaliseermiddel aanbrengen

Maak het middel aan zoals voorgeschreven op de verpakking, dit wil nog wel eens verschillen. Probeer om vanuit een hoek in stroken van 1 meter de kamer af te werken. Trek het egaliseermiddel met een aftrekker goed tot in de hoeken. Glad strijken hoeft niet want het middel vloeit zich vanzelf glad en waterpas. Laat het middel minstens 24 uur drogen voor dat u verder gaat met de vloer.

Vloer laten egaliseren

Als u uw vloer liever door een professional wilt laten egaliseren en bewerken, kunt u hier geheel gratis en vrijblijvend meerdere offertes aanvragen. Op deze manier kunt u deze vergelijken in prijs en kwaliteit. Zo kunt u flink besparen op het laten egaliseren van uw vloer!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze tegelzetters bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde tegelzetters.
Omdat u van meerdere tegelzetters (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw tegelzet-klus!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een tegelzetter. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.