Vloer leggen

Een vloer leggen is een niet al te simpele klus waarvoor de tijd moet worden genomen. In de meeste is daarnaast ook wel enige vakkennis vereist om zo de vloer netjes en strak te plaatsen. Het is dus niet aan te raden om zomaar zelf te beginnen met het leggen van een vloer.

Vloer leggen
Wanneer u uw vloer graag door een professional wilt laten leggen, dan is het aan te raden om hiervoor meerdere vloerder offertes te vergelijken. Door te kijken naar prijs en kwaliteit kunt u eenvoudig besparen en kiezen voor de vloerder die het beste aansluit op uw prijs en kwaliteitswensen.

Diverse soorten vloeren

Er zijn diverse soorten vloeren, zoals onder andere: houten vloeren, parketvloeren, betonvloeren, gietvloeren, vinyl-vloeren en kurkvloeren. We bespreken ze hieronder.

Kurkvloer

Een kurkvloer is een natuurlijk materiaal en kan in bijna iedere ruimte worden toegepast. Hoe meer korrels er zijn samengeperst hoe beter de weerstand en hoe beter de kwaliteit. De perfecte ondergrond waarop een kurkvloer gelegd kan worden is een gladde cementvloer of vlakke tegels of hout. Een kurkvloer heeft als voordeel dat er een onbeperkte keuze is in structuur, maten, vormen en kleuren. Verder is kurk erg duurzaam en hernieuwbaar, warmte-isolerend, bijna waterdicht, brandwerend (lichte mate), licht en veerkrachtig en is het zeer betaalbaar. Enkele nadelen zijn dat kurk kan verkleuren of los kan komen onder invloed van zonlicht. Ook is het gevoelig voor blutsen doordat kurk samendrukbaar is.

Parketvloer

Een parketvloer is een natuurlijk materiaal en past bij bijna iedere stijl. Het heeft een lange levensduur en hoe harder de houtsoort, hoe langer de levensduur. Een parketvloer geeft een warm gevoel. Kan verlijmd worden op zowel een dekvloer als ondervloer. Parket is verkrijgbaar in vele kleuren en afwerkingen, zo kunt u uw parket helemaal afstellen op eigen smaak. Nadelen van parket zijn wel dat ze vrij duur zijn. Ook zijn ze niet waterbestendig en kunnen ze krimpen en uitzetten, dit is tegen te gaan door ze voor het plaatsen te laten acclimatiseren in de ruimte waar u ze wilt leggen.

Betonvloer

Een betonvloer hoeft absoluut niet kil te zijn, veel mensen denken bij het horen van een betonvloer aan een koude grille grijze vloer. Dit is niet het geval, in de woningbouw vindt de gepolierde betonvloer steeds meer opgang. Het gaat hier om gestort beton dat tijdens het droogproces een gladde, blinkende toplaag krijgt door het polijsten met een speciale machine. Deze vloeren zijn soepel en ecologisch, kunnen erg snel gelegd worden en zijn ook nog eens goedkoop. Ook zijn deze vloeren thermisch intert, dit wil zeggen dat ze in de zomer fris zijn en in de winter warm. Nadelen van deze vloer zijn dat ze barst en scheurgevoelig zijn, barsten zijn niet te herstellen.

Gietvloeren

Een gietvloer kan helemaal naar wens gemaakt worden, u kunt vormen kiezen of zelfs foto's na laten maken in uw vloer. Ze geven een strak en naadloos uitzicht, zijn erg onderhoudsvriendelijk en hygiënisch. Een gietvloer blijft tot wel 15 jaar erg mooi en wanneer slijtage optreedt, volstaat het om een nieuwe toplaag aan te brengen. Nadelen heeft deze vloer niet echt, alleen als de vloer nat wordt kan het glad worden. Ook kan deze soort vloer op elke ondergrond toegepast worden.

Vinyl vloer

Een vinyl vloer is een soepele, veerkrachtige vloer en wordt vaak verward met linoleum. Deze vloer wordt opgebouwd uit meerdere lagen en de dikte van de bovenlaag bepaalt de levensduur. Kan ook bedrukt worden met een ontwerp of motieven. Verder is deze soort vloer erg goedkoop en voelt deze warm aan. Ook is een vinyl vloer geluiddempend, makkelijk te plaatsen en onderhoudsvriendelijk. Ze zijn helaas wel minder duurzaam en zitten er tussen de verschillende merken grote kwaliteitsverschillen, let hier dus op bij aanschaf!

Houten vloer

De houten vloer is erg populair in woningen. Dit komt door hun grote veelzijdigheid, voor elke stijl is er wel een soort hout te vinden. Op deze manier is er voor elk wat wils. Een houten vloer is wel aan de dure kant maar ook erg duurzaam. Een goed afgewerkte houten vloer verbleekt niet en is erg onderhoudsvriendelijk. Een houten vloer is niet erg geschikt voor een vochtige omgeving. Wel is deze erg economisch en makkelijk te plaatsen.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze tegelzetters bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde tegelzetters.
Omdat u van meerdere tegelzetters (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw tegelzet-klus!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een tegelzetter. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.